Inaltarea Domnului – 25 mai 2017

Preambul :

• Pentru ce a fost necesar Sacrificiul Fiului lui Dumnezeu ?
• Pentru salvarea sufletelor noastre !
• De ce sa fie sufletul salvat ?
• Pentru ca sufletul este un dar ceresc; nu este un obiect oarecare, ci darul cel mai de pret oferit de Dumnezeu ! Un bun dumnezeiesc care valoreaza mai mult decat orice valoare a lumii materiale !

Inaltarea Domnului

La 40 de zile dupa Inviere, Iisus Christos s-a inaltat la cer. Inaltarea este unul dintre cele 12 Mari Praznice Imparatesti, pe care crestinii ortodocsi il sarbatoresc, in fiecare an la date variabile. Acest eveniment al Inaltarii Domnului este garantia inaltarii noastre (Ioan 12:32) si a nemuririi noastre intr-un trup nepieritor (1Cor.15:51-53). Inaltarea descrisa in Biblie (Luca 24:36-53) se petrece sub ochii celor unsprezece, nu inainte ca Iisus Christos sa lase ucenicilor Sai, invataturile Sale; El ii trimite misionari sa raspandeasca in lume Cuvantul Sau (Matei 28:16-99); ii invata “sa stea” pana primesc Duhul Sfant, Mangaietorul (Luca 24:49), nu inainte de a le dovedi ca nu este un duh, ci trup; si face asta mancand impreuna cu ei (Luca 24:42). Christos a spus ca, desi misiunea Sa pe pamant a luat sfarsit, El va fi alaturi de noi, cei botezati in numele Sau (Matei 28:20) si, de asemenea, El anunta cea de A Doua Venire a Sa (Fapte 1:11).

Iisus Christos s-a inaltat la Ceruri si Cerurile s-au bucurat cu intreaga oaste ingereasca. Se spune ca au fost de fata : Adam care isi ispasise neascultarea printr-o indelungata pocainta; Abel, victima nevinovata ucisa de fratele barbar si patimas; Noe, al doilea parinte al neamului omenesc; Avraam, batranul patriarh atat de credincios; Isac, prefigurare a nevinovatei jertfe; Iacov, parintele celor 12 semintii ale lui Israel; Iosif cel vandut de fratii sai, cum si Iisus a fost vandut; Moise marele proroc; Iov, omul suferintelor rabdate in numele credintei si toti dreptii L-au insotit spre cer pe al doilea Adam, Iisus Christos, spre cerul care se deschisese ca sa intre El – Imparatul Slavei. Un nor l-a invaluit; este norul din care a vorbit Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai, este norul care l-a invaluit pe Iisus si pe cei trei ucenici pe Muntele Taborului, este norul pe care El va reveni in glorie, este norul pe care va veni Dumnezeu sa judece viii si mortii la sfarsitul veacurilor. Amin.

REDACTIA